Pred kratkim, sta mi dva nedavna primera s strankama, pomagala do novega spoznanja oz. uvida. Ko sem z enim od njih tapkala (Eft-tehnika za doseganje čustvene svobode) na občutek močnega strahu, že skoraj paralize, se mu je pokazala slika, kako se skriva pod odejo in ko pokuka ven okoli njega hodijo vojščaki. Čez kak dan je o podobni zgodbi pričala tudi druga stranka. Njej so se vojščaki, oboroženi z mačetami in brzostrelkami pokazali v zelo živih sanjah. Ko sem razmišljala, od kod te slike, ki zagotovo niso povezane z realnostjo, sem ugotovila, da je pri obeh strankah slike sprožila zelo neugodna situacija, v kateri obe stranki, vsaka na svoj način predelujeta hud strah oz. bolečino. Pri prvi stranki je v igri finančna situacija, saj je pred kratkim doživel bankrot, njegov sin pa za nameček odhaja še na študij v tujino in stranka se počuti, kot bi bila postavljena pred zid. Prvič v življenju se čuti povsem nemočen in na robu preživetja, še huje pa je, da ne ve, kako bo sinu zagotovil razvoj njegovega potenciala in prihodnost, ki si jo želi. Druga stranka se je soočila s hudim razočaranjem nad osebo, ki ji je do sedaj zaupala najbolj na svetu, tokrat pa ji oseba povsem obrnila hrbet in celo izrabila njeno zaupanje.

Prepričana sem, da so slike vojščakov odraz tega, kar se dogaja v njuni notranjosti. Ni pomembno ali slike prihajajo iz kakšnega od preteklih življenj, tega življenja ali pa so le povsem namišljene zgodbe… Bistveno je, da te zelo abstraktne slike, ki jih stranki ne moreta logično obrazložiti, predstavljata jasen znak, da se jima odpira priložnost, da enkrat za vedno očistita svojo energijsko in čustveno blokado.

Se sprememba dogaja tebi? Ali za tebe?

Življenje nam pomaga tako, da ustvari potrebno situacijo. Mi pa smo tisti, ki se bomo odločili in pogledali, kaj se skriva pod pokrovom. Pogosto je strah, da bi pogledali spodaj prevelik in raje izberemo, da se nam situacije še naprej ponavljajo, kot da bi se srečali s težkimi občutji. Ampak to zgodbico nam prodaja um in je ena navadna laž, ker v resnici v nas obstaja zdrav odrasli, ki se je sposoben soočiti s svojimi sencami in jih uspešno razrešiti.

S tem, ko nam življenje skreira situacije, v katerih pridemo do svojega najbolj ostrega roba, nam pravzaprav daje priložnost, da se soočimo s svojo omejitvijo in jo dokončno stransformiramo. Ker navadno sami to težko tako dojamemo, nam univerzum pomaga z različnimi iniciativami, takimi kot so tudi te nenavadne slike vojščakov, in sicer zato, da lažje dojamemo in začutimo to priložnost za transformacijo. Vprašanje je še vedno ali bomo ta sporočila tudi izkoristili. Lahko jih spregledamo ali pa končno stopimo v akcijo in poiščemo pomoč zase. Ker gre za vozle, ki so se navadno vezali skozi dolge generacije in so trdni kot kamen, verjetno ne bomo mogli tega odvezati čisto sami. Takrat nam univezum v življenje pripelje tudi osebe, ki nam tukaj lahko pomaga. In ker bereš moje vrstice, je to že znamenje, da univerzum sporočila pošilja tudi tebi.

In seveda me zanima, ali imaš tudi sam-a kdaj take sanje ali slike,  da bežiš, se bojuješ z vojščaki, morilci in podobnimi ali pa morda kake druge neverjetne situacije, ki nimajo prave razlage, a se doživljajo zelo živo. Če da, pomisli kaj se ravno takrat dogaja na katerem od tvojih pomembnih življenjskih področij. Če tako čutiš mi o tem kaj napiši.

Ravno prvi klient, s katerim pospešeno odpravljava negativna prepričanja, ki jih ima o sebi in o življenju, in so ga pripeljali v bankrot mi je dal idejo, da pripravim webinar na temo DENARNE BLOKADE. Tema, ki je vedno aktualna bo na sporedu v torek 2.10.2018 ob 19.00.

Vabljen-a da se mi pridružiš.

Z ljubeznijo, Anita