Za mano je teden poln izzivov. Od glavobola v začetku tedna in slabega spanca, do jeze sredi tedna. Na trenutke sem se počutila, da me bo kar razneslo. V meni so se prelivala čustva, od jeze do nemoči. Lahko sem prepoznala, da so moje močne notranje energije odsev velikih astroloških sprememb, tokrat  retrogradnega Merkurja.  Še enkrat se mi je potrdil rek, da tako zgoraj kot spodaj, tako zunaj, kot znotraj resnično drži.

In kot da to ni bilo dovolj, je svoje je dodala še bližajoča se zadnja faza hormonskega cikla. To je obdobje v človeku, ko želi počistiti in vreči staro ven.

Ste se tudi vi kdaj počutili kot tempirana bomba?

To je občutek nemoči in prevelikih pritiskov, zaradi katerih se zmedemo. Tako pomembno je, da vemo kam gremo, kaj si želimo.

Kako se sami znajdete v  situacijah, ko vam zavrejo tla pod nogami? Pri tem je  pomembno, da imate razvite notranje strategije delovanja, s katerimi si lahko pomagate. Če pa jih nimate, pa se jih lahko naučite. Zavedajte se, da vas življenje postavlja pred prepreke z namenom, da zrastete.  Vas zanimajo katere strategije za uspeh v takih situacijah preverjeno delujejo?

Trije preprosti koraki, ki jih lahko naredi vsakdo

  1. Prevzemite odgovornost za svoje počutje. Spomnite se , da ste močan kreator svojega življenja!

Kaj naj naredim, sem se spraševala? Kako naj se zvlečem ven iz tega, da bom spet mirna in učinkovita? Kaj lahko premaknem v sebi? Razumela sem sporočilo, da sem jaz tista, ki sama nase ustvarjam pritiske in ne okolje. Na ta način sem že naredila korak bliže k razrešitvi. Sprejela sem odgovornost za svoje počutje in s tem moč, da sama ustvarjam svoje življenje.

  1. Postanite sočutni do samega sebe. Vzpostavite ljubezenski odnos s samim sabo!

Nato sem se pogledala v ogledalo. Povedala sem si, da razumem, zakaj se tako počutim. Nadaljevala sem z besedami sprejemanja svoje nepopolnosti. Rekla sem si, da se imam rada, ne glede na svoje odzive zmedenosti in občutij jeze. Tu se je začela energija sproščati.

Morda se sprašujete, kako naredimo to vajo, ki na prvi izgled deluje preprosto, da nehote dvomimo v njeno moč.  Nekateri se ob njej prestrašite ali pa vam postane nerodno. Vsi ti občutki so povsem normalni.

Stopite pred ogledalo. Poglejte se v oči.  Svojemu zrcalnemu odsevu spregovorite glasno. Morda se boste v začetku pogovora sami s sabo se počutili kot lažnivci. Nič hudega. Naj besede stečejo, ne glede na to, kako se izrazite.  Z vajo nadaljujte. Prepričana sem, da vam bo uspelo. Koliko časa naj vaja poteka? V začetku zadostuje  od 3 do 5 minut.

  1. Povežite se z notranjim svetom in aktivirajte osebne potenciale!

V nadaljevanju sem se usedla v svoj udoben kavč, priljubljeni prostor za meditacijo. Spodvila sem noge in poravnala hrbet. Z nekaj vodenimi vdihi in izdihi sem se sprostila. Naenkrat mi je postalo jasno, da življenje jemljem preresno. Vprašala sem se, kaj naj sedaj počnem s to ugotovitvijo? Je to moj ključ do rešitve uganke? Ali mi življenje morda ne sporoča, da naj poiščem nasprotje tega.  V nadaljevanju sem se pogumno poglobila v svojo notranjost.

Ste vedeli, da v našem notranjem svetu, že sedaj obstajajo vsi aspekti? Eni so nam bolj vidni. Te čutimo, jih živimo. Drugi so zasenčeni. Te pogrešamo in jih občudujemo v drugih. Niso imeli prilike, da bi se razvili.  Kje je vzrok? To je lahko iz kakršnegakoli razloga, naj bo to vzgoja, omejitve družbe ali vpliv preteklih življenj.

Kako prepoznate, da ste uspešno preoblikovali notranji vzorec?

Poiskala sem del sebe, ki zna biti igriv, lahkoten in ga aktivirala. Zaslišala sem smeh. Videla sem se, kako razposajeno tečem po travniku. Nobenih skrbi na ramenih, bila so sproščena. V prsnem košu je postajalo vedno bolj toplo. To je bil moja potrditev, da je proces zaključen.

Moj naslednji dan je  potekal aktivno, ampak sproščeno. Bila sem zadovoljna, notranje osredinjena.

Kaj pa vi, kakšne so vaše izkušnje s spreminjanjem notranjih stanj, ki vas vznemirjajo? Potrebujete še kakšen koristen namig, kako aktivirati več svojega neizkoriščenega pozitivnega potenciala? Morda pa ne veste čisto dobro, kako do njega?

Če si želite povečati notranji mir, ravnovesje, samozavest in  motiviranost k akciji v osebnem ali poslovnem življenju, preverite svetovalni program Notranja moč. Prijavite se na uvodno srečanje….več tu.

 

Anita Kejžar Škulj, Licenciran Life coach, trenerka za življenjska vprašanja