»Anita, povejte mi kaj je moje poslanstvo,« zaslišim besede iz ust gospoda v poznih petdesetih. K meni je prišel na “Reading polja”, da bi dobil pojasnila o življenjskih vprašanjih in kako naprej. V naslonjaču pred mano je sedel s prekrižanimi rokami in nogami. Oči je imel rahlo priprte, njegov pogled je bil preiskujoč in deloval je distancirano.

Vsa vrata so se zdela zaprta.

Njegova telesna govorica mi je povedala, da čaka, da bom vsak trenutek zavihtela svojo čarobno paličico. V nekaj stavkih naj bi mu zdrdrala, katero pot naj ubere, kje ga čaka njegova »prava kariera«. Zavedal se je, da je bolezen, s katero se je nekaj let boril, sporočilo življenja, da mora veliko spremeniti. Zbližati se je želel s samim seboj in ljudmi, s katerimi ni imel dobrega stika.

Gospodu sem pojasnila, da nimam čarobne krogle, v katero bi lahko pogledala. Želel si je takojšnje rešitve, brez svojega vložka energije. V resnici si ni želel spremembe. Njegova glava morda že, njegovo celotno bitje pa je kričalo, da ni pripravljen, da ga je strah spremembe in da ne ve, kam bo to peljalo.

Gospod iz naslonjača je zajel sapo in presenečeno izjavil:« Hočete reči, da niste jasnovidni?

S pomočjo kakšnih strategij se lahko dokopljete do svojih potencialov?

  • Razkrivanja svojih potencialov se lahko lotite s pomočjo coacha, vodnika. Kako to poteka? Najprej poveste nekaj o sebi. V nadaljevanju vam zastavljam lasersko natančna vprašanja. Z odgovori, ki bodo vaši lastni, boste zbudili speče potenciale. Vedno bolj jasno vam bo postajalo, kam se usmeriti in katero pot ubrati. Vaša notranja moč in jasnost se bosta na ta način večali. Spoznali boste sebe.
  • Ste vedeli, da v svojem energijskem polju nosite zapise? Kakšni zapisi in česa, se morda sprašujete? Vaša čustva, dogodki preteklosti in prepričanja oddajajo določeno vibracijo. Te ustvarijo energijski zapis, ki ga z jasnovidnimi sposobnostmi lahko prevedem v vam razumljiv jezik. Prejeli boste določene odgovore, prepoznali ozadja, kako so vaše težave, ki jih imate sedaj, povezane s preteklimi dogodki in ljudmi. Z vami bo skozi mene spregovorila vaša duša. Kako vse to vpliva na vaš razvoj? Razjasnitve, ki jih ob branju polja doživite, so dejansko sprostitev energijskega zastoja in vodijo v razrešitev vašega izziva.
  • Vse to je pomembno, da se dogaja v širšem spektru energije, svetlobe in informacij. Delam z izvornimi frekvencami na katere sem med procesom uglašena. Tako ustvarim polje visokih vibracij, ki omogočijo hitrejšo transformacijo in notranje prebujanje potencialov. Kako to opazite v vsakdanjem življenju? Predvsem se to kaže v boljšem zdravju, kvalitetnejših odnosih in izpolnjujočem delu.

Od česa je odvisno, kako hitro boste razkrili svoje potenciale?

Ko je gospod izvedel, kako mu lahko pomagam pri razkrivanju  potencialov, je postal vidno osupel. Med praskanjem za ušesi je naposled izjavil :«Koliko časa bo pa to trajalo?«

Proces samouresničevanja je dolgotrajen proces. Zahteva vložek energije, časa, denarja in ljubezni. Pripravljeni moramo biti, da raziskujemo svoje misli, čustva, prepričanja. Ljudje smo zgrajeni kompleksno. Naša nestrpnost do samega sebe in zahtevanje rezultatov, nam pri tem ne pomaga. Pogosto nas zavedejo knjižne uspešnice ali pa delavnice, ki ponujajo takojšnje rešitve. Razumeti moramo, da so rešitve tu da nas navdihnejo in povežejo z drugimi iskalci. Zavemo se, da mi nismo edini s problemom.

Od česa je torej odvisno, kako hitro bo gospod prišel do prvih rezultatov?

Vse je odvisno od njega in njegove pripravljenosti na spremembe.  Včasih se preboji zgodijo zelo hitro, drugič traja več mesecev ali celo let. Opažam, da je pri ljudeh, ki mi zastavljajo taka vprašanja problem predvsem spuščanje kontrole in zaupanje v življenje. Predelava tega vzorca zahteva potrpežljivost ter predvsem njegovo vztrajnost.

Njegovi rezultati bodo večji, če bova uspela zgraditi medsebojno zaupanje. Moja gotovost in vera v proces, skozi katerega gre, bo dvigovala tudi njegovo. S tem, ko ga bom opozarjala na njegove dosežke in premike, se bo odpor topil, zadovoljstvo pa večalo. Iz moje strani je potrebna popolna odprtost in sočutje. Začutiti mora, da razumem, da je bil zid nekoč zgrajen z namenom, da ga zaščiti.

Nestrpnemu gospodu sem priporočila, da delava daljše obdobje. Na ta način bova bolj zanesljivo prišla do pomembnih uvidov.

Izraz na obrazu gospoda se je vidno spremenil. Postal je mehek in odprt. Po pojasnilu, kako bo najino sodelovanje potekalo, sva prišla do prvega ”AHA” trenutka. Njegov ego je v tistem hipu popustil.

Kaj ima vaš ego opraviti s poslanstvom?

Stisnjen del osebnosti, vaš ego, se bo postavljal pokonci. Na nešteto načinov vas bo skušal prepričati, da se vaše življenje ne more spremeniti na bolje. Težko sprejme, da bi bili svobodni, srečni, izpolnjeni.

Vaš ego vas bo nase opozarjal s situacijami, kjer vas bo skušal prepričati, da je vse skupaj lari fari. Poglabljal bo dvome in vam zapiral poti. Potiskal vas bo po temačnih ulicah, da bi mu verjeli, da ni upanja. Vzbujal bo misli, da naj prenehamo z razvojem, da se naše življenje ne more spremeniti na bolje.

To pa je razlog, zakaj v procesu sprememb potrebujemo izurjenega coacha. Coach nam pomaga, da se čim prej poberete iz zank svojega ega. Pomaga vam, da delate redno in na ta način hitreje, ter bolj zanesljivo okrepite svojo notranjo moč in ravnovesje.

Kdo ve, kakšno je naše poslanstvo? Kje se ta zapis nahaja?

Naša duša je tista, ki nosi informacije. Del nje se je spustil v to življenjsko izkušnjo kot človek. Nadela si je določeno osebnost, obdala se je z ljudmi, za katere je vedela, da ji bodo na njeni poti  izpolnitve poslanstva pomagali. Nekateri se nam bodo pokazali kot kruti učitelji, drugi bodo z nami prijazni. Duša je inteligentna in ni omejena s časom. Naša duša je večdimenzionalna in vedno povezana s širšo resnico. Naša duša ne razmišlja o prihodnosti in ne visi na pogrevanju preteklosti, je vedno v tem trenutku. Nenehno se razvija in je radosten izraz enosti.

Kako vemo, kdaj smo se vrnili nazaj k sebi?

Pot nazaj k sebi je ravno to, da odkrijemo svoj izraz enosti, da ponovno pridemo domov. To pomeni, da se notranje umirimo in hkrati postanemo pretočni. Notranji mir nastane, ko najdemo svoj center. Pretočni pomeni, da bomo motivirani k akciji. Tako se bo lahko naša kreativna energija izrazila skozi naše mnoge talente.

Iskanje poslanstva, zdravja, partnerstva in blaginje, je vzvod duše, da nas spodbudi k napredku.

Kaj pa se dogaja z vami? Kje ste vi na svoji poti samouresničitve? 

Zakaj se je gospod naposled  le odločil za dolgotrajno sodelovanje?

Gospodu v naslonjaču, ki je medtem že spremenil držo, so se oči odprle. Bile so svetle. Videla sem, da njegovo energijsko polje utripa v višji frekvenci. Postalo je harmonično. Na nezavednih ravneh se je v tem trenutku uskladil s svojo notranjo resnico. Začutil je, da mu lahko zares pomagam.

Ste sami že na poti k uresničitvi osebnih potencialov?  Vam do tja manjka še kakšna neprehojena stopnica?

Pomagam vam, da delate odločne korake naprej in odpravite omejujoče vzorce v osebnem in poslovnem življenju. Zaživite svojo osebno zgodbo, svobodno od znotraj navzven. Povečajte motivacijo za doseganje ciljev.

Če si želite povečati notranji mir, ravnovesje, samozavest in  motiviranost k akciji v osebnem ali poslovnem življenju, preverite svetovalni program Notranja moč. Prijavite se na uvodno srečanje….več tu.

Če želite prejemati zanimive članke s področja osebnega razvoja in kako v svojem življenju ustvariti več blaginje, lahko svoj mail zapišete v obrazec na desni strani zgoraj.

 

Anita Kejžar Škulj, licenciran Life coach – trenerka za življenjska vprašanja