Pred kratkim sem bila v skupini čudovitih žensk in skupna tema je bila, da je enostavno preveč nalog, ki jih imamo na svoji notranji listi opravil; od tega da želim biti popolna žena, partnerka, mama, sodelavka, do težnje po popolnem telesu, in da se bom dovolj rekreirala in dovolj meditirala in pri vsem tem blestela…lista gre kar naprej. Mnoge ženske se ujamemo v zanke perfekcionizma in ne vemo, kako se rešiti teh notranjih pritiskov. Zaživeti z več sproščenosti je uganka.

Tudi odlašanje je pogosto simptom in je del bremena popolnosti, ki pesti mnoge od nas. Če odlašaš, vedi da nisi edini s tem problemom, notranji mehanizmi, ki pripeljejo do tega pa se lahko spremenijo.

Perfekcionist bo na primer odlašal in se ne lotil projekta, ker si že v štartu postavi previsoke, nedosegljive cilje. Zato pridejo misli, da nekaj ne bo opravljeno “tako kot je treba” ali da je naloga pred nami prevelika in se je zato niti ne lotimo oz čakamo do zadnjega trenutka.

Kako spremeniti notranje pritiske in odložiti breme perfekcionizma?

Čeprav morda razumemo ključne dejavnike, ki so nas pripeljali v stisko, zahteva odstranjevanje dejanskega vzroka od nas, da pogledamo v prepričanja in čustvene travme, ki smo jih doživeli v preteklosti. Pri tem uporabljam avtorski pristop Vibra spa-akivacija frekvenc, ki sprošča zastoje energij v podzavesti in odpravlja vzroke na globljih čustvenih ravneh.