Negovanje ženskosti in raziskovanje ženske identitete vodi v priznavanje sebe in svojih potreb. Prav in zdravo je, da si vse več žensk želi izpolnjenosti tudi v spalnici. Pogosta zgodba, ki jo slišim je, da sta že dolgo časa poročena, otroci so že veliki, pojavil se je čas za njiju dva, ampak njej ni do seksa. Pove še da ga ima rada, ampak seks je zanjo le še ena obveza, ena naloga na njenem dolgem spisku. Zveni poznano?

V čem je torej njen resnični problem?  Ali je to nekako povezano z dogodki iz otroštva? Je nezadovoljna z njim in je seks le orodje s katerim ga lahko kaznuje? Mogoče ne zna povedati kakšne so njene potrebe, in skozi partnerja doživlja plati očeta, ki se ga še vedno boji in zato ni prave bližine? Razlogi za odmik so lahko številni in jih na tem mestu ni mogoče vseh navesti.

Da smo ranljivi na področju spolnosti in intimnosti izhaja iz več razlogov. Tema je pogosto tabu, a hkrati je seks zlorabljen s področja marketinga in prodaje. Dejstvo je, da pomanjkljivo oblečena ženska ali seksi moška podoba na izdelku poveča prodajo. Svoje je v zaplet dodala še cerkev.

In kaj se je dogajalo doma? Kako smo kot otroci, najstniki doživljali spolnost svoji staršev. Je bila pornografija nekaj na kar smo naleteli še preden smo lahko razumeli, kaj slike pomenijo? Kaj se je z nami dogajalo v puberteti in kako smo doživeli svoj prvi odnos? Smo bili priča neprimernemu vedenju »stricev« in je bilo v družbi to čisto normalno, celo odobravajoče, da prekoračijo te nevidne meje in v mladi deklici za vedno posejejo občutke nevrednosti, umazanosti.

V družbi, družini, o tej temi pogosto ne govorimo sproščeno in naravno, tako kot lahko na primer govorimo o vremenu. Hahljanje in smeh ob njej, sta lahko odsev sramu in drugih zadržanih občutij, ki jih še sami sebi nismo uspeli priznati, kaj šele razrešiti. In ravno z zadrževanjem zgodb, občutij in čustev, ki jih imamo okoli svoje spolnosti doprinašamo, da se nam težava samo še bolj glasno oglaša, razmak med partnerjema se le še povečuje. Vredno je »delati« na vprašanjih spolnosti. Nenazadnje je center, kjer je v telesu spolna energija, povezan tudi z našo sposobnostjo prejemanja in ustvarjanja denarja. Sem dobila tvojo pozornost 😊

Lahko pa to tudi obrnemo, kot se je zgodilo klientki. Prosila sem jo, da mi dovoli svojo izkušnjo podeliti. Na kratko. Ob izgubi mame, jo oče, kot najstarejšo od otrok postavi na mesto odrasle osebe. O vsem je lahko govorila, le ko je šlo za izražanje o spolnost ali kaj povezano s tem področjem, kot je na primer, ginekološki pregled, jo je oče grobo postavil nazaj na mesto otroka, ki o tej temi ne sme imeti besede. Po najinem pogovoru, kjer sva se dotaknili več dogodkov iz otroštva in aktivaciji podpornih frekvenc, se je zgodilo naslednje: Povedala je, da je doživela prečudovit vikend s svojim možem. Bila je lahkotna in sproščena in opazila je, da se mož spontano nanjo odziva z izkazovanjem še večje nežnosti, kot sicer. Nekakšna plemenitost je vela iz njega. Zgodilo se je nekaj novega, čeprav on ni vedel, da je delala na tem vprašanju, je bilo, kakor da mu je dala več prostora in on ga je spontano zapolnil. Najbolj pa jo je razveselilo dejstvo, da se je začelo obračati tudi med tednom. Našla sta energijo in čas za njiju dva tudi takrat, spolnost se umika iz spiska »nujnega zla« in gre na mesto, ki ji pripada. Čas za ljubljenje in predaja strastem. Čas, ko lahko pove kaj ji je všeč, kako ji je všeč.

Če je ogenj v vajinem partnerstvu uplahnil in si iskreno želiš to spremeniti, me za pomoč kontaktiraj na infoanita@notranjamoc.com. Napiši mi svoj zaplet in telefonsko številko za kratek informativni klic. Z veseljem ti pomagam k bolj izpolnjenemu življenju.