Hrana je pomembna tema v mojem življenju. Iskanje energije in živosti še večja. In hrana je neposredno povezana s tem, kako živega se človek počuti. Neposredno s hrano pa so povezana tudi čustva in prepričanja, ki jih gojimo o sebi in življenju. Tudi čustva in kako poskrbeti in negovati ta del sebe je prav tako moja življenjska tema. Čustva so energija in če sem želela več nje, je bil logičen korak, da se naučim učinkovitih načinov, ki mi pomagajo,  da čustva neham potiskati in bežati stran od njih.

Na to raziskovanje, kako do več življenjske energije, sem se podala že zgodaj in koščki moje sestavljanke se po veliko testiranja od dvajsetih let dalje, zdaj sestavljajo. Jupi. Dober je občutek, ko si rečeš, uh, prispela sem. To moje potovanje dobiva vse več smisla.

Enkrat mi je nek duhovni učitelj rekel, Anita, ko boš odpravila navezanost na hrano, ki nima hranljive vrednosti, boš lahko kreirala bogastvo. Takrat sem kar izbuljila oči, v glavi pa je bila glasna misel , ampak jaz ne morem spustiti moje kavice, pa piškotkov, teh dobrot s katerimi se nagradim, ko kaj praznujem in te hrane, ki mi pomaga, ko sem žalostna ali vznemirjana, da se potolažim. Prav čutila sem, kako bi se v meni zbudila levinja in napadla vsakogar, ki bi mi želel odtegniti to mojo »tolažbo.«

Ko sem pred časom sodelovala v prehranskem programu s svetovno znano welness strokovnjakinjo Criss Carr, je bil eden od pogojev, da se med drugim v tem obdobju odpovem kavi. Celo zgodbo bom opisala kdaj drugič ampak za zdaj le to, da sva se s kavo »lovili« in »debatirali« kakšen teden, preden sem jaz sebi razložila, zakaj je to tako dobro zame in prišla do odločitve, da to kar delam sedaj ni neka dieta, temveč odločitev v novo življenje, brez mikro vnetij po telesu, ki mi malo po malo črpajo energijo. Ko sem se tako s sabo zmenila, je bila to ena mojih večjih zmag, dobrih odločitev. Problem je bil še v tem, da če je nisem spila okoli druge ure sem imela glavobol in če tega nisem želela je bila obvezna. Z novo odločitvijo zase, pa je prišel ta dober občutek, da kava ne vlada več meni. Da imam jaz moč nad njo.  Kasneje sem namesto nje našla čudovito nadomestilo v cikoriji z riževim mlekom, ki za razliko od kave z mlekom, ki kisa telo, dobro deluje na črevesje. In moje počutje živosti.

Letos, odkar uporabljam tehniko čustvene svobode, Eft, pa sem z neverjetno lahkoto v manj kot 10 minutah odpravila hlepenje po »mojih« čokoladnih piškotkih, ki so se spet prikradli v življenje, ko sem bila v selitvenem stresu. Šla je škatla na dva dni in ni delovalo, da bom odnehala. Čeprav sem gledala v kup, ki se je nabiral v papirnih smeteh, mi volja ni prav nič pomagala. Stres je bil prevelik. Potem je prišel trenutek odločitve, da poskusim z Eft in zmanjšam svoj neustavljiv apetit. Ker piškotov ni bilo več, sem vohala škatlo in tapkala. Izmerila sem čustven naboj, ki je bil okoli 8 (na lestvici od 0 do 10 max), tapkala nekaj krogov. Naboj je padal, ponovno izmerila, vohala škatlo. Naboj je padel na 4, odtapkala še preostanek naboja in zaključila. Kakšna neverjetna svoboda je to, ko grem sedaj lahko mirno mimo. Niti pomislim ne več na tovrstno sladkanje. Dodaten bonus, ki ga nisem pričakovala je bil še ta, da sem poleg čokoladnih piškotov spustila še potrebo po kruhu (podzavestno prepričanje, da me kruh dela močno, kar pa žal za moje telo ni res. Zaradi stresa sem bila ven iz ravnovesja in vklopil se je star mehanizem ohranjanja, stari preživetveni FAT programi. Vesela sem, da imam učinkovito orodje samopomoči + ljubezen do sebe, da si odpuščam napake in raje gradim na njih.

In tako svobodo želim za vse ljudi, predvsem pa zate, ki bereš te vrstice in tako dokazuješ, da na sebe in življenje gledaš širše. Če si tudi ti želiš opraviti s hlepenjem po nezdravi hrani, zgubiti viške kilogramov ter zmanjšati vpliv stresa na tvoje telo,  sem pripravila odličen program Spusti kile, naloži samozavest. Klikni na povezavo in si več preberi tu.

Anita