Čudovito jutro je. Zadam si nalogo, da zapišem svoje misli v članek. Vendar nastopi blokada. Kaj naj pišem, je utripajoča misel v glavi!!! 🙁 No, no, Anita, saj veš, si rečem, saj znaš, saj bo prišla ideja in vse kar potrebuješ. In grem naprej. Globoko vdihnem, naredim nekaj sprostitvenih vaj, takih, da sprožim pretok v telesu. In res. Sproži se misel, da naj odprem Fb. Na njem zagledam zapis gospe, ki se ponovno pritožuje, da kako težko je najti ljudi, ki so prijazni, podobnih misli kot ona, ki jim lahko zaupaš in še in še pritoževanja. Vprašam se, kako lahko s takim odnosom sploh ustvariš karkoli drugega kot to, kar nenehno oddajaš v eter in po zakonu privlačnosti priteguješ k sebi. A-ha trenutek v moji glavi in prepoznam idejo za pisanje. 🙂

Kako nam lahko prebujenost duha, uma ali na kratko ozaveščenost, pomaga k boljšemu življenju?

Prebujenost pomeni, da smo v danem trenutku budni in prisotni. Takrat se zavedamo, kaj razmišljamo, kakšna čustva so v nas in kateri notranji programi nas poganjajo, da nekaj storimo na določen način. Od naše notranje naravnanosti, kaj nas zanima raziskovati – ali bolečina ali prijetno, bo odvisno, kaj bomo zaznavali.

Že poznate svoje notranje sprožilce?

Tako vidite, da je zelo pomembno, da ste seznanjeni s svojim notranjim sprožilcem. Kajti če ga ne poznate, boste znova in znova padali v lastno zanko, okrivljali pa boste svet okoli sebe. Sprožilec pri gospe iz Fb je globoka potreba po bolečini. Ona se je ne zaveda. Na površju išče pot ven. A vendar, še ni naredila obrata v sebi. Na neki ravni se še ni odločila, da zares lahko uspe. Če bi uporabila prispodobo – je kot plavalec, ki maha z rokami, z nogami pa kot da jih nima, jih ne uporablja, in se sprašuje zakaj, da nikamor ne pride.

Kje se nahajajo notranji sprožilci in kako jih lahko spremenite v take, ki delujejo za vas?

Poleg zavestnega uma, ki je majhen kot vrh ledene gore, se v globini psihe nahaja veliko večji del naše energije, ki jo imenujemo podzavest. Tam so shranjeni spomini na prijetne in neprijetne dogodke. Dogodki, ki so se zgodili v našem otroštvu, preteklosti naših prednikov in družbe v kateri živimo.

Zmotno je razmišljanje, da je potrebno odkriti in predelati prav vse, kar se nam je hudega zgodilo v preteklosti. Raje se začnite zabavati in iščite v svoji notranjosti, kaj dobrega se vam je zgodilo, kaj lepega ste doživeli, koliko drobnih in velikih zmag ste že doživeli. Tako boste v sebi prebudili pozitivno moč, ki vam bo pomagala, da v svojem umu vzgojite prave misli.

Da, prav si slišal. Tvoj um čaka, da ga boš vzgojil. V kaj? V take misli, kjer se spodbujaš, motiviraš, dviguješ in navdihuješ ter se opominjaš, da si čudovit človek, tukaj v tem življenju s svojim namenom in poslanstvom.

Kaj pa vseeno lahko narediš, ko ti upade energija in se zbudi saboter?  

Postavi si enostavna vprašanja:
1. Bom res pustil izgovorom, da me zaustavijo.
2. Bom še naprej iskal krivce za moj neuspeh zunaj mene.
3. Sem še pripravljen sodelovati v vlogi žrtve.

Počisti v svoji glavi in se naravnaj na uspeh.

Si že na poti k uresničitvi osebnih potencialov? Ti do tja manjka še kakšna neprehojena stopnica?

Pomagam ti, da delaš odločne korake naprej in odpraviš omejujoče vzorce v partnerskem in poklicnem življenju. Če si želiš povečati notranji mir, ravnovesje, samozavest in  motiviranost k akciji v osebnem ali poslovnem življenju, preveri svetovalni program Notranja moč. Prijavi se na uvodno srečanje….več tu.

Če želiš prejemati zanimive članke s področja osebnega razvoja in kako v svojem življenju ustvariti več blaginje, lahko svoj mail zapišeš v obrazec zgoraj desno. Ob tem te čaka darilo.

 

Anita Kejžar Škulj, licenciran Life coach – trenerka za življenjska vprašanja