Vsaka oseba ima svojo, edinstveno izkušnjo, ko se jo dotaknem in skozme stečejo energije. One vedno premaknejo ravno to v nas, v vas, kar potrebujemo. In včasih smo nemalo presenečeni, da dobimo to, kar nismo niti pričakovali. Prisluhni zgodbi 50 letne samostojne podjetnice, ki sem ji po več desetletjih težkih preizkušenj pomagala v priklopu na novo življenje.

To je njena izpoved:

Za Reconnection vem že dobrih deset let, skoraj od časa, ko je bil podarjen Ericu Pearlu – še sam ne ve, zakaj ravno njemu. Te zdravilne frekvence, darilo energije, ki nas uglasi z dobro vibracijo. Anita Kejžar Škulj je med prvimi v Sloveniji začutila pomen teh vibracij za ljudi, in vložila izjemno veliko energije, da je s ponovno povezavo zdravila in izobraževala in razsvetljevala.

Nič ni samoumevno – vedno je za dejanjem neka odločitev. In za tem, da je prevod knjige dr. Pearla v Sloveniji, stoji prav Anita; izbrala si je založnika in vztrajala, da je to pomembna knjiga, da so jo kljub natrpanemu založniškemu programu uvrstili v svoj izbor. Še več, poznate film Matrica življenja, kjer ob Pearlu nastopajo vrhunski umi 21. stoletja – dr. Bruce Lipton, pa Lynne McTaggart, astronavt Edgar Mitchell, znanstvenik Rupert Sheldrake in številni drugi, ki so že kmalu po začetku tega stoletja razsvetljevali ljudi z novimi, delujočimi in blagodejnimi spoznanji za zdravje človeka. Prav Anita je producentka tega filma za Slovenijo, in po njeni zaslugi smo doživeli tudi čisto poseben intervju v živo z dr. Pearlom, ki ga je vodila na Anitino povabilo ena in edina dr. Manca Košir. Davnega leta 2012, ko so bili taki obiski še redkost v Sloveniji!

Kar pa želim zdaj razložiti, je doživetje Reconnectiona z Anito.
Prva tri srečanja, kot morda ne veste, lahko potekajo kar na daljavo – klic po telefonu ali čimerkoli s kamero pred začetkom, in trikrat po pol ure – zaporedoma v nekaj dneh. Čudovit počitek in obenem – se že dogaja. Anita vse jasno in skrbno razloži, po koncu se spet slišiš z njo in te vodi, da ozavestiš, kaj se je dogajalo, oziroma te prijetno popelje v stanje opazovanja samega sebe. Če še nismo pozorni nase na tak način, je to odlična priložnost, da uvedemo tako opazovanje brez pričakovanj v svojo dnevno prakso.

Seveda je odlično, če si to privoščiš v ‘pravem času’ – in itak je vedno točno pravi čas, kot spomni Anita.

Pri meni se je ta ‘pravi čas’ odlično ujemal s kar nekaj zaporedjem dobrih razpletov: za mano je bilo okoli pol leta bolj skrbnega in ljubečega ukvarjanja s telesom in duhom: vsak dan kratka vadba, meditacija – vse skupaj ne kot prisila, ampak kot slast in rutina, ki vedno znova preseneča z blagodejnimi učinki. Seveda je vse to prišlo v moje življenje po nekaj težkih preizkušnjah, kar pestrih letih, desetletju, dveh, treh! A predvsem je vse to našlo prostor ob mojem vedno bolj močnem zaupanju, da sem na pravem mestu in v pravem trenutku in da lahko izbiram dejanja, ki so ljubeča zame in mi omogočajo rast in zadovoljstvo.
Tako sem že znala poslušati svoje telo, občutke in misli na način, kot ga priporoča Anita. Jasnost doživetja je bila že pri prvih treh tretmajih na daljavo lepa in intenzivna ter presenetljiva, in to najbolj šteje zame.

Potem pa sta prišla zaporedna dneva, ko se doživi tako imenovana aktivacija.
Dva dni zapored, vsak dan po dobre pol ure, se mi zdi.
Časa v realnem svetu si že morate vzeti toliko, a čas na udobni terapevtski mizi mineva po svojih pravilih. Od prve sekunde, ko se Anita tokrat v živo postavi ob tebe, te … prevzame njena sposobnost prevajanja energij. Ki je tako otipljiva in tako intenzivna, da bi še toliko domišljije težko nakvačkalo take občutke in videnja.
Ne bom zaupala posamičnosti svojih občutkov in videnj – razen, če se kdo hoče pogovoriti že po svojem doživetju – ker sicer se hitro rado zgodi, da pričakujemo, kar nam drugi živo naslikajo. Simboli, sugestije, občutki, videnja – vse to je tako intenzivno in tako ‘up to the point’: stvari, ki se jih sprašujete v času, ko si privoščite Reconnection, enostavno dobijo odgovore z višje ravni. Toplo predlagam, da si jih potem kmalu, ko se vtisi prestavijo v realen čas, zapišete, ker ste potem lahko še tedne, mesece po doživetju spet v hipu nazaj v vseh podobah in doživetjih iz edinstvene aktivacije. Številna ostanejo tako ali tako intenzivno z vami, a presenečeni boste, kaj vse se pozabi in kako živo je potem spet z vami, ko pozneje preberete telegrafski zapis.

A en detajl pa le moram deliti z vami čisto nazorno, ker je tako izjemen in top, da ga enostavno ne morem zadržat zase. Za nekatera doživetja je težko najti besede takoj po koncu. Jaz rada ubesedim občutke, delim podobe tudi z drugimi, tako da sem nanizala vse te simbole in videnja kar hitro Aniti. Ona jih ne sodi, ocenjuje ali vrednoti. Enostavno ponudi prostor, da se razvijejo, da začutimo, kaj nam pomenijo, občasno tudi ona ponudi širši simbolni kontekst, ki se razkrije njej med opravljanjem povezave.

In ena beseda je drugi dan priletela iz mene kot izstreljena: „Anita, pa ti si mi naredila elektro-lifting ritke!“ Pardon my French, ampak tako je bilo. Sicer z rokami več kot pol metra stran od tega lepega dela ženskega telesa sem začutila nek sekundni, hipni priklop, ki … Saj ni res, pa je: kot rečeno, jaz zadnjega pol leta rahlo telovadim. Nič takega, enkrat, dvakrat na teden malo potečem, sicer pa izvajam znameniti pozdrav Soncu, najmanj 6x, ponavadi pa 12-krat zapored vsak dan. In dodam še eno svoje zaporedje meditativnih-razgibalnih vaj, ki jih v različnih kontekstih predajam tudi drugim. In potem ta elektro-lifting: OMG. Sem gospa pri 50-ih (…“zdaj si v najlepših letih, petdesetih zrelih letih …“) in že nekaj v mojem telesu in duhu mi je vsa ta leta pomagalo, da se mi ni bilo treba nikoli pretirano truditi za dobro postavo. A zob časa je naredil nekaj s tistim čvrstim in ljubkim tkivom na zadnjici, da mi zadnje čase ni bilo preveč všeč. In potem – elektro-lifting in puf!!! Lahko da si delam utvare, ampak, gospe in gospodje, od takrat naprej … se vračam v obliko, ki sem jo z odobravanjem (pa ne samo jaz…) gledala minula leta, desetletja … Skratka, če je stranski učinek Reconnectiona z Anito Kejžar Škulj tudi lepše oblikovana zadnjica – ni da bi čakali. Toplo priporočam, in to je samo vrh ledene gore.

Aja, pa da bo vse podčrtano še s piko na i od zunaj: V prvi aktivaciji se je takoj po koncu z glasnim pokom odprl šampanjec, ki sem ga imela nedaleč od Anite v svojem hladilniku. Takrat sva se zasmejali in zaslutili, da se bliža razlog za praznovanje. In izkazalo se je, da se res bliža: 10 dni pozneje sem po mejlu zvedela novico, od katere sem skakala do stropa točno na mestu, kjer je takrat stala Anita in me priklapljala na … novo življenje. Uresničevati se mi začenjajo sanje, ki jih nosim s sabo že desetletja. Končno sem v minulih mesecih naredila korake k njim, razplet pa je že na začetku moje poti intenziven. Še bo treba delat, a štartna točka je zdaj postavljena tako zelo visoko, kot sem kot otrok čisto jasno čutila in vedela, da spadam.

Reconnection – ponovna povezava – je morda ravno tisti člen v kolesju, ki ga potrebuješ prav zdaj, da ti vse steče … Kot šampanjček v potokih! Seveda je dobro nadaljevati z dobro rutino, ljubečim ustvarjanjem in jasnim fokusom na to, kar je zate najbolje. A ponovna povezava sede v to kot eliksir, ki podmaže, da vse teče kot namazano.

Vam želim čisto osebno in posebno doživetje! In – ko opravite ta priklop na ponovno povezavo z Anito, z veseljem predebatiram z vami o vaših, tvojih in mojih detajlih. Ker je I Z J E M N O!! Hvala, Anita!

50-letnica, samostojna podjetnica

Si želiš več ravnovesja zase, za svoje drage? 

Če se ravnokar nahajaš v situacijah, ki ti jemljejo moč, in si se že odločil/a da res narediš spremembo, me za pomoč kontaktiraj na infoanita@notranjamoc.com. Napiši mi svoj zaplet in tvojo telefonsko številko za kratek informativni klic. Z veseljem ti pomagam k bolj izpolnjenemu življenju.
Z ljubeznijo, Anita