Ali slišiš prigovarjanje tvoje modrosti? Pravi ti, da je čas za spremembo, korak naprej? Ali res moramo zboleti, da smo jo pripravljeni UPOŠTEVATI? Ali res moramo izgubiti službo, da smo se pripravljeni obrniti k SEBI? Ali res rabimo ustvariti partnersko krizo, da se NAJDEMO?

Kako je potekalo pri meni?

Po sedmih letih, ko sem  intenzivno kopala po sebi z psihoterapevtskimi pristopi, je nenadoma prišel odločujoč trenutek. Takim trenutkom sedaj moderno rečemo A-HA trenutek. Pravzaprav pa je to naš stik z nečem globljim v nas, ki nas nagovarja, želi, da bi mu prisluhnili. Misel, ki se je porodila v meni je bila zastrašujoča, a kot se je izkazalo kasneje tudi osvobajujoča. Pomislila sem ali je v meni sploh kaj dobrega??? Občutek je bil, kot da stojim pred globokim prepadom. Res strašljivo.

Tako, kot moramo dati čas sebi, na primer, da izkusimo žalost in žalovanje je tudi čas ko rečemo, da je tega dovolj. Življenje je dragoceno. Čaka te. Spomni se tega.

Ali veš, da obstaja več poti, ki jih lahko izbereš zase?

S tem pa ne mislim, da je kakšen pristop pravi in drugi napačen. So le možne izbire, ki se nam odprejo, ko notranje dozorimo. Takrat smo pripravljeni.

Psihoterapevtski način ukvarjanja s sabo, kjer venomer iščeš kaj ti manjka, kje te boli, kaj je narobe s tabo me je privedel na skrajno točko. Pripeljal me je do nove odločitve. To je bilo dobro, kajti vprašala sem se, kaj želim v svojem življenju raziskovati in povečati. Je to to, kar jaz nisem ali to kar sem? Ali po domače povedano bolečina, razočaranje, bolezen ali ljubezen, radost, zdravje.

Vesolje se odziva na jasnost. Še eden od temeljev zavestnega ustvarjanja življenja.

Ko sem se enkrat odločila, da lahko sebe raziščem tudi na drugačen način, sem k sebi pritegnila druge ljudi in pristope, ki so mi v tej nameri pomagali. Svojo pozornost sem obrnila za 180 stopinj. Povsem v drugo smer. Bila sem zrela, da grem na naslednjo raven osebnega in duhovnega razvoja.

Kmalu po tem dogodku sem spoznala metodo Reconnection, se uglasila delu z energijami širšega spektra, Izvorom, in moja pot k večjemu zadovoljstvu z življenjem se je pospešila.

Uspeh je v celovitem pristopu

Vedno sem rada povezovala več spektrov pomoči sebi in drugim. Na eni strani delo z energijami, duhovnimi močmi, na drugi strani pa delo s čustvi, mislimi in prepričanji s katerimi krojimo svoje življenjske izkušnje. Zato ni trajalo dolgo, da sem osvojila še praktična orodja nevrolingvistike, in postala NLP Coach.

Vse skupaj sem povezala v svoj edinstven pristop. Ker sem vedoželjna tega nenehno nadgrajujem z novimi spoznanji svetovnih mojstrov transformacije, kot je na primer Louse Hay, kraljica afirmacij, Anita Moorjani z sporočilom o moči ljubezni, ki ozdravi telo, Time line therapy, Sedona metoda…

Kaj je naloga Coach-a?

Coach je nov poklic, ki se v zadnjih letih v Sloveniji bliskovito širi. Pomeni pa trener za življenjska vprašanja. To so lahko dileme na področju partnerstva, kariere, zdravja, poslanstva ipd. Usmerjeni smo na spodbujanje sposobnosti in zmožnosti tega, kar je dobro in zdravo v človeku. Da se to še bolj poveča.

Tako se povsem naravno zgodi »čarovnija«!

Ker se bolje počutiš sam s sabo, se poveča tvoja dobra samopodoba in občutki, da nekaj zmoreš. Naravna samozavest zraste. To ti pomaga, da presežeš omejitve, ki so te prej zadrževale in dosežeš zadane cilje hitreje in lažje.

Zanima me, kje se ti nahajaš v tem trenutku? S kakšnimi življenjskimi vprašanji se ubadaš?

Imaš že dovolj in si pripravljen nekaj konkretno narediti na sebi?  Sprejeti pomoč in opustiti omejitve in potrebo, da vse veš in lahko vse sam?

Če je tvoj odgovor da, potem dobrodošel, da narediš korak v bistveno bolj svetlo obdobje zate. Ta slednja trditev sloni na izjavah mojih strank/učencev, ki so marsikatero zavoro pustili za sabo.

Na vprašanje, kaj je Melino Merdanovič motiviralo, da me poišče je zapisala:« Za Anito se slišala preko prijateljice. Spomnim se srečanja, ko mi je s široko razprtimi očmi in rokami pripovedovala o srečanjih in prebojih, ki jih doživlja preko coachinga z Anito. Takrat sem se že eno leto vrtela okoli svoje osi. Bila sem v situacijah iz katerih nisem videla poti ven. Dobila sem občutek, da bi mi prav prišla pomoč nekoga ‘nevtralnega’. Želela sem tudi nekoga, ki je za to usposobljen, mi lahko ponudi konkretna orodja in pomaga razkriti pot, po kateri lahko začnem korakati.«

Prijavi se na uvodno srečanje….več tu.

Če želiš prejemati zanimive članke s področja osebnega razvoja in kako v svojem življenju ustvariti več blaginje, lahko svoj mail zapišeš v obrazec zgoraj desno. Ob tem te čaka darilo.

Anita Kejžar Škulj, licenciran Life coach – trenerka za življenjska vprašanja