Ali se spomniš zgodb, morda je tudi tvoja lastna, o slabosti, ki se je pojavljala pri ljudeh, ki so potovali z letali? Ko je bil ta način potovanja še v povojih in družbeno dostopen manjšini, so imele stevardese polne roke dela s prinašanjem in odnašanjem vrečk za bruhanje.

Ta telesna reakcija je samo prikaz odpora zavesti in podzavesti na nekaj novega, nekaj kar družbeno še ni bilo sprejeto, kot normalno.

Za takratne ljudi, je bil to prevelik skok – prevelika sprememba. Čeprav je bila je bila to sprememba na bolje – na želeno destinacijo so prišli v veliko krajšem času 😀 in so jo razumsko sprejeli, se je nekaj znotraj njih uprlo.

Kaj je sedaj drugače?

V letih smo se kot družba razvili, razširili smo meje, kaj je mogoče. Sedaj je povsem običajno, da potujemo tudi z letalom. Vrečke so ostale, vendar bruha nihče več. Sprejeli smo.

Zanima me kakšne so tvoje “reakcije”, ko se odločiš da želiš spremembo na bolje?

Ravno tako se ti neprijetna reakcija lahko dogaja, ko v svojem življenju delaš spremembe in premike. Nekatere so prevelik skok, nanje še nisi pripravljen/a in znotraj tebe se nekaj bolj ali manj upre. Se ustraši.

Kako si pomagati?

Ljubezen je najmočnejša sila. Topi odpore in odpira vrata tudi tam, kjer smo v preteklosti mislili, da jih ni. Se spomniš vaje z ogledalom, ki sem jo naučila? Če je nisi prejel-a, pa jo želiš preiskisiti na sebi mi piši in ti jo pošljem.

To je odlično orodje s katerim neguješ ljubezen do sebe. Vsako čustvo je kot mišica in če vaje ne delaš, uplahne – atrofira.

❤️❤️❤️

Vaja z ogledalom je le ena od mnogih orodij samopomoči, ki jih učim na individualnih svetovanjih. Tako “moji ljudje” postajajo opolnomočeni in si znajo pomagati, ko je to potrebno.